ANTALYA / KORKUTELİ - Cumhuriyet Gülhizar-Osman Sarıca İmam Hatip Ortaokulu

eTwinning - Recycle for a better future

May

Scientix Elçisi ve Fen Bilimleri Öğretmeni Emine KUTLU Scientix'in düzenlediği STEM keşif haftasında Stem etkinlikleriyle okulumuzu temsil etmektedir.

May

Polonya, Kuzey Makedonya, İspanya ve Türkiye olmak üzere 11 okulun katıldığı Recycle For A Better Future Projesinin 24.04.2022 tarihinde Kapanış Webinarı Yapıldı. Kapanış webinarında Akdeniz Üniversitesinden Dr. İ. Gökhan DENİZ öğrencilere bilgilendirme yaptı. Ardından öğrencilerimiz hazırladığı dijital oyunları oynayarak proje hakkındaki değerlendirmelerini gerçekleştirdi.

Nis

Korkuteli Cumhuriyet Gülhizar Osman Sarıca İmam Hatip Ortaokulundaki öğretmenlerin, bilim, kültür ve sanat alanında hazırladıkları  ulusal ve uluslar arası projeler projenin paydaşları tarafında takdirle karşılandı.  Geri dönüşüm ile ilgili yapılan bu eTwinning projesi ile öğrenciler yeni bilgi ve beceri kazanırken yurt içinden ve dışından farklı okullarda eğitim gören yeni arkadaşlar ediniyorlar.

Mrt

Projemiz için öğrencilerimiz ile akrostiş şiir yazıyoruz.

Mrt

Projemizde yer alan öğrencilerimiz Pixton Web 2.0 aracını kullanara kendi avatarlarını oluşturup "Do not give out your address or phone number" sloganıyla ile 8 Şubat Güvenli İnternet Gününü kutladılar.

Mrt

Öğrencilerimiz Aralık ayının ikinci etkinliği olan "Atıktan Sanata" ile atıklardan ağaç oluşturdular. Projenin STEAM etkinliği olan "Atıktan Sanata" uygulamasında öğrenciler atıklardan ürettikleri sanat eserlerini önce çizecekler sonra prototip olarak tasarlayacaklardır. Etkinliği uygularken mühendislik tasarım becerilierni geliştirmek için oluşturacakları heykeli çizdiler. Hangi malzemeleri kullanacaklarını bu çizimler üzerinde gösterdiler. Çizimi tamamladıktan sonra malzemeleri kullanarak projeyi oluşturdular.

Mrt

Öğrencilerimiz Aralık ayının ilk etkinliği olan "Harflerle Geri Dönüşüm" için atık malzemeler kullanarak "C", "O" ve "E" harflerini oluşturdular. Her okul atık malzemelerden kendi harfleriyle geri dönüşümün önemine dikkat çekmeye çalıştı. Oluşturulan harfler kolaj ile birleştirilerek projenin ismi ortaya çıkarıldı.

Mrt

Projede yer alan öğrenciler Kasım ayının ikinci etkinliği olan "Recyle a Better Future Book" Story Jumper Web 2.0 aracını kullanarak birlikte öykü yazdılar. Projede yer alan her okul takımı öyküde bir sayfayı yazarak bir önceki takımın öyküsünü devam ettirdi. Böylece öğrencilerimiz hep birlikte Story Jumper Web 2.0 uygulaması ile öykü ortaya çıkardı.

Mrt

Öğrencilerimiz Recycle For a Better Future Projesinde Kasım ayının ilk etkinliği olarak WordArt Web 2.0 aracını kullanarak kelime bulutları oluşturdular. Böylece Kasım ayının ikinci etkinliği olan hikaye yazmak için projenin içeriğinde yer alan kelimeleri keşfettiler.

Ara

Okulumuz ve proje ortağı okulların seçtikleri logolar arasında düzenlenen ankette projemizin logosu belirlendi.

Ara

İlk öğrenci toplantımız 17.11.2021 tarihinde gerçekleşti. Öğrencilerimiz bir araya gelerek proje hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

Kas

10 Kasım 2021 Çarşamba günü yapılan toplantıya tüm ortaklar katıldı. Yapılan etkinlikler değerlendirildi ve Kasım ayında yapılması planlanan çalışmalar tanıtıldı ve üzerinde konuşuldu.

Kas

Recycle for a better future projesinin ilk toplantısı 25 Ekim 2021 Pazartesi günü çevrimiçi düzenlendi. Toplantıda öğretmenler kendini tanıttı . Daha sonra projenin genel hatları ve yapılacak ilk etkinlikler üzerinde duruldu.

Ekm

Bu proje ile öğrencilerimizin Steam yaklaşımıyla günümüzün çevre sorunları konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır.